lauantai 19. tammikuuta 2013

Koirien vaistonvarainen käyttäytyminen

Tänään opiskelimme koirien vaistonvaraista käyttäytymistä joka oli todella mielenkiintoista. Monesti me ihmiset yritämme estää koirien vaistonvarasta käytöstä tietämättä, että emme voi sitä muuttaa, toki voimme tarjota vaihtoehtoista käyttäytymistä. Esim minulle oli ihan uusi asia, että jos narttu kärsii valeraskaudesta ja hoitaa vinkuleluja ja kaikkea muutakin mahdollista pentunaan ja tekee pesää niin emme saa mennä ottamaan "pentuja" pois emolta, koska koirasta se on totta että sillä on pennut ja ottamalla pennut pois me aiheutamme koiralle suuren stressin. Toki voimme tarjota koiralle virikkeitä ja muuta toimintaa niin että valeraskaus aika lyhenee ja siitä päästään ohi. Koiria voi virikkeistää tosi helpoilla konsteilla ja ruoka on yksi helppo tapa. Meillä koirien suosiossa ovat "siilit". Meillä on kahden rotuisia "siilejä" ja omenan makuiset ovat ykkösiä, tosin Taiga tykkää kovsti myös banaaninmakuisista" siileistä".
Banaanni- ja omenasiilit
Ensin poistetaan siililtä piikit

Purutikut toimivat hyvin piikkeinä

Lopuksi syödään herkullinen omena.
Koulussa harjoiteltiin myös monen moista tehtävää ja tässä kurssitoverini opettavat kuurolle koiralle käsimerkkiä. Eli koska koira ei kuule niin merkin avulla koiralle kerrotaan milloin koira on tehnyt haluttua toimintoa. Merkkinä tässä toimii peukutus. Tämän voi opettaa myös kuulevalle koiralle, helppo tapa monessa tilanteessa kertoa koiralle onnistumisesta.


Hienosti napatut kuvat, koska yhdessäkään kuvassa ei näy miten koiralle peukutettiin. Eli tämähän menee siten, että näytä peukku ylös päin anna nami peukku ylös ja nami jne. tällä opetetaan että kun peukku nousee tulee nami ja aina kun koira näkee peukun nousevan se tietää että teki oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti