torstai 18. huhtikuuta 2013

Silminnäkijä

Mielenkiinnolla katselin tuon Silminnäkijä ohjelman vaikka en ehtinyt sitä TV:stä nähdä niin se on  nähtävissä TV 2 Areenalla. Kannattaa katsoa ja miettiä kumalla tavalla haluaa omaa koiraansa kouluttaa. Minun ei tulisi mieleenkään repiä koirani niskoja nurin ketjupannalla ja huutaa raivopäisenä EI EI ja heitellä koiraa purkeilla ja kasseilla. Kouluttaja kertoi tekevänsä koirista nöyriä omistajalleen, minusta kyllä näytti että kouluttaja pelotteli koirat. Haluaisimpa nähdä sen koiralauman jossa jääkaudella opetetaan toista koiraa. Kyllä koiralähtöisyys minulle sopii paljon paremmin, eläintä pitää kunnioittaaeläimenä eikä alistaa. Tuosta linkistä voit katsella ohjelman.   http://areena.yle.fi/tv/1863598.

 Koiran virikkeistäminen on myös hyvin tärkeää eikä suinkaa "nöyräksi" tekeminen. Olen itse kyllä hyvin tyytyväinen kun olen löytänyt koiralähtöisen tavan toimia omien koirieni kansa.
 EI heitellä purkeilla eikä kasseilla mun muruja. On se aivan uskomatonta, että koiran voi kouluttaa esim. ilman EI sanaa, koiraa ei tarvitse kieltää vain palkita siitä kun koira onnistuu ja tekee asioita hyvin.
 Mun murut saa seisoa mun kukkapenkissä. Hienosti tuossa ohjelmassa sanotaan koiria ei satuteta se vaan näyttää siltä. Meillä ei edes näytä siltä, että koiria satutettaisiin.
 Luna rauhoittelee, ettei mamma vaan hermostu kun on mennyt seisomaan kukka penkkiin. Lotta opettaa Taigalle kiven pyöritystä.
Taigan kanssa oltiin taas tänään kursilla ja tällä kertaa me juostiin ja seisottiin ja näytettiin hampaat, mutta sitten me päätettiin kesken treenien käydä makaamaan keskelle khää tassut taivasta kohden ja ryhtyä syömään hihnaa. Taas meille naurettiin, Taiga on niin ihana.

2 kommenttia:

  1. Vilunväreet tul ja puistatti, meinaan ton ohjelman rankoist koulutusmetodeist. Kiva, ku sä Arja kerrot täst koiralähtösest kouluttamisest blogissas. Meil ollaan sitä mielt, et koiraa voi opettaa vain positiivisel taval. Koirat on paljo ilosempii ja onnellisempii sillon.
    Tietty eläimet ja ihmiset on eri kuntaa mut jos mul vaiks annetaan palautet pelkästään negatiivisel taval, ni hanttiin pistän, enkä mitään opi.

    T: Eija & rakkaat haukut SANNI ja NELLI

    Ps TAIGA ottaa rennost, vähä kevennyst välil, onha pieni show ain paikallans

    VastaaPoista
  2. Koiraa pitää aina kunnioittaa elävänä eläimenä ja jokainen voi kokeilla laittaa ketjupannan kaulaansa ja antaa hihnan pään toiselle joka ryhtyy siitä nykimään ja kiljumaan EI EI kyllä se nöyräksi opettaa ja satuttaa pirusti.Koira kyllä palkitsee kun sille kauniisti asioita opettaa ilman pakkoa ja pelkoa.

    VastaaPoista