maanantai 2. syyskuuta 2013

Todellista luomua

Tänään me lähdettiin Saksan tyttöjen kanssa pellolle juoksemaan ja olipas taas hienoa nähdä miten toimii koiran kuulo- ja hajuaisti. Kun päästiin pellolle niin Lotta lähti vauhdilla keskelle peltoa Taiga peräsään.

Määrätietoisella askeleella mentiin

Tässä on haju.

Se on juuri tässä.


Kumpikin haisteli todella tehokkaati ja tässä vaiheessa en vielä tiennyt mitä tuleman piti, mutta hetken päästä Lotta näytti miten toimitaan.
Lotta saa vainun ja alkaa tekemään töitä

Kaivuri Lotta alkaa kaivaa

Taiga odottelee mitähän sieltä löytyy
Kun Lotta aikansa kaivoi ja kaivoi, alkoi kuulua piipitystä joka tosin ihan pian vaikeni sillä sieltä löytyi myyrä, jonka kumpikin tytöistä halusi.
Minun, minä löysin , mutta minä haluan sen.

Voi myyrä parka.

Minä voitin tämän saaliin.
 Taiganhan se sai sen saaliin, Lotta luovutti ja antoi lapselle myyrän joka kanteli sitä ylpeänä ja lussutti myyrän ihan veteläksi ja taisi sitten syödä pään. 
Lotta kävi tarkistamassa minkä saaliin hän oikein sieltä kuopasta kaivoi

No pitäköön Taiga sen herkun jos haluaa.

Herkkupala Lotalla
 Kun Taiga luovutti myyrästä, kävi Lotta sen hetkessä hakemassa ja se päätyi Lotan vatsaan, oli todellista luomuruokaa. Ei voi kuin ihailla tuota koiran toimintaa, vaikka myyrä raukka menettikin henkensä, mutta sellainen luonto on toinen päätyy toisen ruuaksi. Kaikki tietenkin muistavat myös, että koira on sekaravintoa syövä peto. Mutta mikä innostus näkyi Lotsta ja Taigasta kun saivat kaivaa myyrää pellosta ja vielä kun saivat saaliin olivat tosi ylepitä. Kyllä taas näki havainnollisesti kuinka koira kaipaa lajityypillistä toimintaa kuten kaivamista ja haistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti