sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Koulua osa 2

Tänään koulussa jatkoimme opiskelua koirien ruokinnan puitteissa. Esimerkiksi vanhan koiran ruokinnassa tulee ottaa huomioon mm seuraavia asioita. Vanhan koiran kivennäistarve lisääntyy, elimistä ei enää pysty hyödyntämään ravintoaineita samalla tavalla kuin nuorena koirana. Vanhalle koiralle suositellaan mm. Ubikinoni nimistä monipuolista antioksidanttia Tämä tuote lisää vastustuskykyä, ja pitää yllä vireystasoa sekä ehkäisee sydänsairauksien riskiä. Toinen hyvä tuote on MSM, joka lieventää tulehdusreaktioita, vähentää lihasjännityksiä, pehmentää arpikudoksia ja auttaa jäykkiin lihaksiin. Hyvä tuote nivelrikkoiselle koiralle.
Tämän ihanan herkun sain palkaksi kun opettelin esineen kantamista.
 Opettelimme myös pennun ja aikuisen koiran ruokintaa. Yhtä oikeaa tapaa ruokkia koiraa ei olekkaan mutta täytyy sanoa, että aika paljon oma käsitykseni koiran ruokinnassa meni yksiin tuon opettajamme kanssa.  Yhden muutoksen tein tämän viikonlopun ansiosta omien koirieni ruokintaan, eli omat koiramme ovat saaneet öljyä joka ainoa päivä ja se on ollut välillä kasvisöljyä ja välillä kalaöljyä, mutta nyt koiramme saavat ainoastaan kalaöljyä ja vain kolme kertaa viikossa.  Toinen uusi tieto oli että maitotuotteita ei pidä antaa samaan aikaan lihan kanssa koska maitotuotteet sitovat lihan ravinteita itseenä ja silloin koira ei pysty niitä hyödyntämään, joten annetaan piimät ja raejuustot eri aikaan kuin lihat jos maitotuoteita halutaan antaa, itse käytän maitotuotteita pennulla ja muuten ihan sattumanvaraisesti.
 Tilda ja Taiga yltyivät välillä leikkimään eihän sitä jaksa koko päivää opiskella, nuo kaksi tulivat toimeen todella hyvin ja tulkitsivat toistensa elekieltä hienosti.
 Välillä alla oli Tilda ja sitten taas Taiga ja vuoron perään pyydettiin leikkimään.
 Koiria oli tosi hauska seurata ja taisi koirillakin olla hauskaa.
 Kun meno yltyi villiksi piti ottaa rauhoittavat eleet käyttöön ja heti se rauhoitti olemista.

 Parhaat kaverukset Tilda ja Taiga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti