sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Painajainen lähestyy

Niin paljon kuin odotankin tuota uutta vuotta ja sitä, että saan jättää tämän kyyneleitä täynnä olevan vuoden taakseni. Niin kuitenkin on vielä kestettävä yksi painajainen nimittäin tuo uuden vuoden vaihde, sillä se on koirille painajainen, nuo välkkyvät valot , vinkumiset ja paukahdukset.
Meillä ei koskaan ammuta raketteja, eikä mennä niitä katsomaan. Koirat ovat sisätiloissa ja niille on varattu pitkäkestoista syömistä, kuten ydinluita tai vastaavia, kongit täytetään herkuilla ja niidenkin kanssa aika sujuu. TV:t ovat päällä joka huoneessa ja jo pari viikkoa sitten ollaan hankittu D.A.P haihdutin. Adaptil haihdutin sisältää koiraa tyynnyttävää feromonia, joka on luonnollinen, helppo ja ainutlaatuinen tuki koiralle pelkoa ja ahdistusta aiheuttaviin tilanteisiin. Feromoni ennaltaehkäisee ja vähentää ei-toivottua käyttäytymistä mm. stressaavissa tilanteissa (ilotulitus, kovat äänet, yksinolo kotona), sopeutumisessa uuteen ympäristöön (uusi koti, muutto, uusi perheenjäsen tai lemmikki). Liitin tuohon vielä ohjeet miten toivotaan koirien kanssa toimittavan aattoiltana. tuo kaikki koskee myös kissoja jotka kannattaa pitää turvassa sisällä.  Kun seuraavana päivänä ulkoillaan kannattaa lemmikin tassut huuhdella lenkkeilyn jälkeen, ettei tassuihin jää ilotulitteiden jäämiä.

LOTULITTEET EIVÄT OLE LEMMIKKISI ILO – Turvallinen vuodenvaihde
• Raketteja saa ampua uudenvuodenyönä klo 18.00–02.00. Noudatathan tätä!
• Rakettien myynti alkaa 27.12. Pidäthän lemmikkisi ulkona kytkettynä, myös aidatulla alueella, hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä raketteja.
• Pidä lemmikkisi sisätiloissa 31.12. klo 17.00 - 1.1. klo 3.00.
• Kulje varoen ovista. Pidä ikkunat ja verhot suljettuina. Tarvittaessa laita musiikkia tai TV päälle ulkoa tulevien pelottavien äänien vaimentamiseksi.
• Järjestä paukkuaralle eläimelle tekemistä sisätiloihin. Ole itse rauhallinen. Jos paukkuarkuus on paha, ota yhteyttä eläinlääkäriin hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 Koiran omistajan tulee aina muistaa, että hän on vastuussa lemmikkinsä turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.
 Koiran pitää pystyä luottamaan omistajaansa kaikissa tilanteissa, silloin lemmikin on helpompi kestää vaikeatkin tilanteet.
 Oma rauhallisuutesi vaikuttaa lemmikkiin positiivisesti.
 Huikeat lenkkimaastot ja mikä parasta  minä ja haukut saimme kutsun lähteä tuonne lenkkeilemään ja sitä kutsua me noudatetaan.
 Kamera otetaan mukaan ja luultavasti tuo Taiga pääsee mukaan kun Taigan juoksu on jo päättynyt.
 Banjokin on ollut lenkkeilemässä yhdessä Perlan kanssa eikä näissä maisemissakaan ole valittamista.
 Turvallisuus ennen kaikkea, näkyvyyttä pitää olla kun on niin hämäriä päiviä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti