keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Joskus

Joskus sitä vain tulee hyvä mieli kun toisella menee hyvin. Ja joskus taas on niin pahoillaan kun elämä on epäoikeudenmukaista, mutta iloista ja suruistahan nämä elonpäivät muodustuvat. Tänään saapuivat Harjavallan paperit ja 23 leo oli sinne ilmoitettu. Yksi on karvaton se on Taiga siis oikeasti ihan karvaton, mutta ei haittaa sillä me mennään vain mukaan ettei Taiga unohda moista harrastusta ja ryhdy taas sahapukiksi. Vaikka hauskaahan se tietenkin olisi ainakin kaikista muista kuin minusta.
Lotta mamma

Lotta ei vielä turkkiaan pudottele

BB

Peppu vasten peppua pum pum

Kova kolmikko.
Joka puolelta kuulee nyt noista kyykäärmeistä joten niiden kanssa täytyy olla nyt varovainen, ettei satu mitään ikävää yllätystä. Tässä hieman tietoa : Jätteet tulisi laittaa sellaisiin astioihin ja lintujen ruokinta suunnitella niin, etteivät ne houkuttele paikalle kyyn ravintoa, jyrsijöitä.
Käärmeiden vaistomainen suojautumismekanismi on pysähtyminen liikkumattomaksi, joten tiheässä maastossa kyyn huomaa usein vasta ollessaan sen kohdalla. Kyy syö vain pienikokoisia eläimiä eikä hyökkää vapaaehtoisesti uhkana pitämiään suuria eläimiä tai ihmistä kohti. Lähietäisyydellä käärme saattaa puolustautua puremalla, yleensä vasta äänekkään varoitussihinän jälkeen. Kyyn pureman voi välttää astumalla rauhallisesti pari askelta taaksepäin. Liian nopea liike voi säikäyttää käärmeen puremaan.
Kyyn puremisetäisyys on vain puolisen metriä ja käärmettä voikin ohjailla pitkällä kepillä kauemmaksi, tai sen voi ohjata kannelliseen astiaan ja siirtää parin kilometrin päähän. Kyy ei yleensä etsi tietään takaisin samalle alueelle. Sopiva elinympäristö voi kuitenkin houkutella poistettujen kyiden tilalle pian uusia yksilöitä. Jos kyistä halutaan päästä lopullisesti eroon, on piha muutettava sellaiseksi, ettei se ole käärmeille mieluinen.
Häipykää kaikki madot heevettiin sanoo Pilvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti