lauantai 12. huhtikuuta 2014

Launtain blogi

Tänään oli aika rankka päivä vaikkakin hieno päivä, sillä nyt on vihdoin koittanut se viikonloppu jolloin ongalmakoirakouluttajan ja käytösneuvojan kirjalliset lopputyöt esitellään arvioitaviksi. Minun henkilökohtainen lopputyöni oli nimeltään Pennun koiralähtöiset ensiaskeleet. Tämä lopputyöni on syntynyt omasta tarpeestani auttaa pentujeni omistajia koiralähtöiseen pennun kasvattamiseen. Tämän työni tarkoituksena on myös kertoa koiralähtöisestä pennun kasvatuksesta.


Pennun koiralähtöiset askeleet

SISÄLLYSLUETTELO



1.        Esisanat
2.        Astutus
3.        Emän odotusaika ja pennun syntymä
4.        Pentu kasvattajan luona
·      Pennun valinta
5.        Uusi koti valmistautuu pennun tuloon
·      Pennun tarvikkeet
6.        Ensiaskeleet kotona
7.        Pennun ruokinta
8.        Pennun liikunta
9.        Pennun käsittely
·      Kynsien leikkaaminen
·      Korvien puhdistaminen
·      Yksinolo
·      Sisäsiisteys
10.              Pentu ja ihmiset
11.              Rauhoittavat signaalit

12.              Ensiapu
13.              Pentu oppii
·      Kehusana
·      Arkikehu
·      Ei sanaa ei tarvita.
·      Oman vartalon käyttö
·      Vapaaehtoinen katsekontakti
·      Merkki
·      Luvan kysyminen

14.              Virikkeistäminen
15.              Lähdeluettelo

Tässä lopputyöni sisällysluettelo ja kaikista näistä asioista mitkä ovat olleet mahdollisia on toteutettu Taigan kohdalla. Astukseen ja pennun käsittelyyn kasvattajan luona en ole voinut vaikuttaa mutta siitä lähtien kun Taiga tuli kotiin on näitä oppeja toteutettu.
Tuo lopputyöni auttaa monessa asiassa missä oisin itse kaivannut neuvoja aikoinaan kun ensimmäisen pennun olen itselleni ottanut.
 Taiga on saanut olla koira ja elää koiran elämää uskon, että koirani ovat onnellisia ja koiralähtöisyys on tehnyt niistä vieläkin onnellisempia sekaravintoa syöviä petoja. Koulutuksen aikana olen oppinut ihan hirvittävän paljon koiranelekielestä ja koiran lajityypillisistä tarpeista. Kurssikaverini olivat  myös tehneet hienoja lopputöitä. Koirien virikkeistäminen on myös lähellä omaa sydäntäni, joten sen aiheen toteutuimme yhdessä Sirpan kanssa. Erityisesti mieleen jäi koskettava lopputyö, minkä aiheena oli kodinvaihtaja-koirat. Huomenna viedään viimeistä päivää ja yksi kirjallinen lopputyö on vielä tekemättä ja sen jälkeen toivottavasti olen valmistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti