torstai 15. toukokuuta 2014

Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu

Maanantaina Bianca jätti pienen osan  ruokaansa syömättä ja se oli minulle ihmetyksen aihe, koska BB ei jätä koskaan ruokaansa syömättä. Keskiviikkoaamuna BB oli outo istui vain pihalla kuin tonttumies, ei halunnut tulla tarhaankaan. Kyselin Kepolta onkohan BB kakannut normaalisti, no tarkistettiin että tarhasta löytyy hieman kakkaa ja muistin että oli lauantaina puhdistanut tarhan joten oli siis päivisinkin kakannut. Illalla kun tulin kotiin koira oli entistä oudompi, roikutti päätään ja oli ihan apaattisen näköinen. Lähdin lenkille ja ajattelin tarkistaa kakan koostumuksen, mutta kakkaapa ei tullutkaan. Samantien soitin Univet Vettoriin ja tosiasiahan on että ei illalla klo 17 juurikaan ole vapaita aikoja ei Turussa eikä Raisiossa, mutta koska palvelu kyseisellä klinikalla on huippulaatua niin meidät otettiin vastaan Turun Vettoriin ja siellä kuvattiin BB:n suolisto ja karmea totuus selvisi, että paksusuoli on lähes täynnä kakkaa, lääkärin mukaan sitä oli 2 km. Samalla selvisi asia mikä kenties oli saanut BB:n lopettamaan kakkauspuuhat, BB:llä on spondyloosi ja kaksi luupiikkiä olivat sellaisessa paikassa, että kun koira meni kakkausasentoon niin ilmeisesti silloin tuli kipu joten koira lopetti moisen touhun. Kyllä itse syytökset olivat roimat, olisihan minun pitänyt asia tajuta, mutta kun nuo aina ovat vapaana niin ei sitä joka kakkaa tule lasketuksi, tai ei tullut luultavasti nyt kyllä tulee. Koska klinikka oli menossa kiinni saimme ensiavun ja ohjeet yön ajaksi, meidän piti kävellä mahdollisimman paljon puoli kahteentoista BB suotui laahustamaan kanssani pitkin metsiä ja sitten halusi nukkua, taas neljän aikaan lähdettiin, mutta kakkaa ei vain kuulunut. Meille oli kuitenkin annettu aika Raision Vettoriin, vaikka klinikka oli kiinni koska heillä oli koulutuspäivä. BB sai kuitenkin apua, mutta kaikki ei tietenkään mennyt niin kuin olisi pitänyt vaan BB sai hengenvaarallisen anafylaktisen reaktion, ennen tätä BB oli saanut toisen reaktion nukutusaineesta ja toimenpide jouduttiin keskeyttämään. Pää asia on kuitenkin, että BB on hengissä, sillä toisinkin voisi olla. Kysin myös lääkäriltä onko luonnonmukaisella ruokinnalla vaikutusta tähän asiaan niin siihen lääkäri sanoi, että tilanne voisi olla ihan sama vaikka koira söisi nappulaa. Ainoa ero on että nappulakakka suolistossa on helpommin liuotettavaa, koska on koostumukseltaan hötöä ja luukakka sitten taas on kiinteämpää.
BB on yön kotona ja menee aamulla takaisin tiputukseen. Mitään toimenpiteitä ei voida tehdä mihin tarvitaan rauhoitus, koska BB:tä ei voi rauhoittaa.
 Tultiin juuri lenkiltä ja voi ilonpäivää BB sai tehtyä kakan ja se oli ihan kunnon kakka ja hetken päästä toisen kerran. Voi että olen iloinen jospa tämä tästä alkaisi purkautua. Kipeä tuo rakas haukku kyllä on. Kiitos ystävät kun olette tukeneet ja huolehtineet meistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti