torstai 14. elokuuta 2014

Elämässä pitää olla makua

Onhan se niin hienoa, että elämä on täynnä pettymyksiä, mutta tulkoon vaan lunta tupaan mä en anna periksi en sitten kertakaikkiaan vaikka pettyisin kuinka monta kertaa. Olen ihan varma, että se päivä on edessä päin kun jotain hyvää ja ihanaa tapahtuu minullekkin. Onneksi päivän pelastivat Rompun ihanat kuvat. Romulla on vieraita ja kumpikin koira puhuu niin upeasti koiraa, että näitäkuvia katsomalla voi melkein tuntea olevansa mukana .










 Alla olevan uutisen poimin tähän blogiin kun sain sen ystävältäni sähköpostilla. Minusta varsinkin tämä kohta oli todella mielenkiintoinen. Kiitos Marja ja onnea nimipäivän johdosta huomenna.

YLE:n uutiset 10.8.2014 (katkelma)
Ja hoidoksi voisi suositella koiraa?

Stressitutkija Heimo Langinvainio on täysin rakastunut omaan koiraansa. Hän on huomannut, että suomalaiset miehet eivät oikein osaa hyödyntää koiraa tunne-elämän myrskyissä ja suvannoissa.

– Miehelle koira saattaa olla se tärkeä metsästyskumppani, mutta ei sille muuten juuri jutella.

Vuoden päästä tutkimusryhmä lupaa jo enemmän tietoa ihmisen ja koiran suhteesta. Langinvainio ja professori Marjatta Snellman olisivat ainakin ajatuksen tasolla jo nyt valmiita kirjoittamaan monille "koirareseptin".

– Monesti sellainenkin joka ei osaa ihmistä rakastaa, voi kohdistaa sen koiraan. Ihan varmasti koiralta tulee takaisin sellaisia tuntemuksia, jotka vastaavat sitä, mitä ihminen parhaimmillaan voi toiselle tuoda, Snellman sanoo.

Koiran kanssa syrjäytynyt pääsisi helpommin harrastuksiin, jossa tapaisi muita ihmisiä tai autistiset lapset voisivat selvittä asioitaan koiralle, professori ottaa esimerkeiksi. Kaikille koira ei käy. Rakkaudellaan voi myös tukehduttaa koiransa. Ja mustasukkaisuutta esiintyy koirillakin.

– Koirareseptin hankaluus on se, että koira ei saisi tulla välineeksi. Siinä täytyy kuitenkin arvioida ihmisen kyky huolehtia koirasta. Sitten, kun se on kohdallaan, niin se voi olla kumpaakin osapuolta rikastuttavaa, psykologi Vappu Alatalo sanoo.


Koska omenat on kypsiä?
 Muistuttaisin vielä mieliin tuon näyttelykurssin ja harjoitusmätsärin, vielä mahtuu muutama koirakko mukaan joten kipin kapin ilmoittatumaan. tarkemmat tiedot löydät tuolta Taiga-Tassun blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti