sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kaksi arvostelua

Olin ihan unohtanut että olin ilmoittaut Taigan tuonne Raision näyttelyyn ja vasta kun numerolappu tupsahti postilaatikkoon niin muisti palaili pätkittäin. Kun ulostauduimme autosta  P-alueella niin Taiga sai ensimmäisen arvostelunsa Taigaa kutsuttiin sakaaliksi, ihan pakko oli mennä katsomaan kun tulin kotiin että millainen eläin se sakaali sitten oikein on. Tällaisen arvion sakaalin ulkomuodosta sitten löysin. Sakaalin korkeus on 40 senttimetriä ja sen ruumiin pituus on 85. Häntä on 20–24 cm mittainen. Sakaalit painavat noin 7–13 kilogrammaa, naaraiden ollessa pienempiä kuin urokset.
Kuten useimmat koiraeläimet, sakaalit ovat notkealihaksisia, pitkäjalkaisia juoksijoita. Sakaalin turkki on perusväriltään kellertävän punertava. Turkin kuviointi voi vaihdella iän, esiintymisalueen ja vuodenajan mukaan, mutta yleensä turkki on tummempi talvella kuin kesällä. Karvat ovat kärjestä ruskeita.
Sakaaleilla on suuret, pystyt korvat. Lisäksi ne voivat äännellä haukahdellen, muristen, kiljuen tai ulvoen.
Sakaali
 Sitten seuraavan arvostelun Taiga saikin tuomarilta joka tänään oli Per Kristian Andersen, hänen mielestään Taiga oli tänään. Hyvän tyyppinen. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää mutta otsapenger saisi olla voimakkaampi. Kallo saisi olla leveämpi. Hieman matala korvien kiinnitys. Hyvät kulmaukset. Riittävä runko. Liikkuu hyvällä askeleella. Vähän takakorkea. Hyvä luonne. Ja arviona oli NUO ERI NUK 1.
Taiga-sakaali askeltaa pitkällä askeleella

Jarruttaa kurvissa

Mun muru

Askelet ihan yksi risti kaksi

Taiga vom Löwengarten

Iso turkki saisi vielä täyttyä

Hampaissa löytyy
Kehäsasä pyörähti myös ihana Maxi ja Maxikin sai ihan hyvän arvostelun.
Marjo ja Max

Ihana poika

Tuomarin arvostelussa

Ja sitten juostiin

Hyvin menee
Maxin arvostelusta en muista nyt muuta kuin että hyvän tyyppinen ja hyvä luonne, näiden lauseiden välissä oli kyllä muutakin tekstiä. No niin tässä Maxin arvostelun puuttuvat sanat:
Hyvä koko ja mittasuhteet. Seisoo hieman korkeasti takajaloillaan. Hyvä pää. Hyvä maski. Oikea  purenta. Vahva niska. Hyvin kehittynyt rinta. Riittävä leveys edessä. Kulmautunut edessä. Avoin kulma takana. Liikkuu hyvällä askeleella. Kantaa häntää korkealla. Mukava luonne. Avoin turkki.
Palomallakin on ollut jännittävä päivä sillä Paloma on ollut hommissa. Vauvoille on saatava synnytys paikka ja nyt sellainen on rakennettu.
Tällainen pesä syntyi muutamassa minuutissa

Tänne Paloma sitten on ajatellut vauvat synnyttää. Ehkä me vielä keskustelemme asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti