lauantai 25. lokakuuta 2014

5 vkoa ja ulkoruokintaan

Tänään pennut sitten täyttivät 5 vkoa ja uusia tapahtumia pennun elämässä oli tällekkin päivälle varattu. Pennut lähtivät ulkoilemaan, mutta koska ulkona oli kylmää, märkää ja sateista niin ensimmäinen ulkoilu tehtiinkin sitten pentuaitauksessa. Sinne olin kerännyt muutamia tuliaisia Paloman kanssa metsästä haisteltaviksi.
Mitä kummaa täällä nyt sitten on ?

Tuoksuu

Maistuu

Miksi kaverit on tuolla aidan takana

Tuo on meidän leikkitäti

BB ja pennut

Tuoksuu vauvoille

Ja porukka lisääntyy

Tulkaa tänne

Sammalta

Männynoksia

Mustikanvarpuja

Pajunoksia

BB:n oli pakko päästä haistelemaan samoja juttuja mitä pennutkin haistelivat

Kivaa me ollaan metsässä

Tinca ja Tosca

Minne te menitte kaikki?

Metsänneito

Myös ensimmäiset kakat tehtiin ulos

Katso sä sieltä mä katson täältä

Mikä on tuo ääni

Se tulee tänne

Nyt vähän pelotti kun KePo ajoi ruohonleikkurilla ohi.
 Ymmärrän hyvin ettei emo jaksa leikkiä pentujen kanssa pitkiä aikoja jos pentuja on toistakymmentä, mutta Paloma käyttää tosi paljon aikaa pentujen kanssa leikkimiseen varsinkin Tinca antaa Palomalle tassut täyteen työtä. Monet ihmiset ovat sitä mieltä, että pentu pitää alistaa  ja ottaa luulot pois, mutta yllätys yllätys sillä lailla ei emä pentujaan kohtele. Kertaakaan Paloma ei ole murissut pennuilleen tai selättänyt niitä tai muutenkaan kohdellut kovakouraisesti.
 Mitä ovat sitten emän kasvatuskeinot, tässä mutama tehokas keino. Tinca istuu Toscan päällä ja repii emänsä tassukarvoja, mitä tekee emä, no ei sitten yhtään mitään ei minkäänlaista reaktiosta ja pian pentu lopettaa kyseisen toiminnan koska ei saanut siitä mitään huomiota.
Sisko vehkoo taas vaikka meidän piti otaa nätti kuva.

Pentu riuhtoo nisistä liian kovaa ja se sattuu emään, mitä tekee emä alkaa nuolla pentua niiin voimakkaasti, että pentu irrottaa otteensa ja homma hoidettu.
 Pentu puree korvasta ja miten reagoi emä?
 Ei sitten mitenkään ei kertakaikkiaan mitenkään ja pentu luovuttaa koska ei ole kivaa kun ei saa mitään reagtiota aikaiseksi.
Kun pentu innostuu puremaan niin hyvin hellästi emä ottaa pentua suullaan kiinni, ei murise ei satuta vain ote ja pentu lopettaa oman puremisensa.
Silloin emä on hyvin päättäväinen kun katsoo tarpeelliseksi puhdistaa pentua silloin emä hoitaa homman pennun touhuista välittämättä.

 Emän ilmeestä jo näkee kuinka leppoisasti emä pentujaan opettaa. Jos pennut alkavat keskenään riehua kovasti ja murista toisilleen silloin emä menee paikalle ja laskee kuononsa päällimmäisen pennun selkää hyvin kauniisti ja hellästi ja hetkessä pennut irrottavat otteensa toisistaan.
Meillä on hyvä äiti.
 Emällä on vielä yksi keino mitä se käyttää jos meno yltyy liian kovaksi, emä nousee ja kävelee tyynen rauhallisesti pois paikalta ja siihen jäävät pennut katsomaan mihin se emä meni, minä vain vähän purin sitä.
Me hoidetaan yhdessä

Älä nyt vain pudota sitä lasta

Minä olen tarkkana tässä vieressä.

Ja porukkaa riittää, Pilvi ja Naukkis

Ei kauniimpaa, ei kauniimpaa..
Aamun avaus ja illan päätös
 Imetyshetket ovat alkaneet lyhentyä ja tänään ensimmäisen kerran Paloma imetti hetken seisomillaan ja poistui sitten paikalta, eli selkeästi Paloma on päättänyt, että nyt on aika alkaa arvostamaan tuota kiinteää ruokaa. En ole aikaisemmin kokeillut tuota pikkupennuille tarkoitettua Starter Moussea, mutta tuote on osoittautunut vallan mainioksi ja kiinteän ruuan syöminen on ollut helppoa. Paloma söi tätä samaa tuotetta tiineyden loppupuolella. Tämän vinkin sain omalta eläinlääkäriltäni tuolta Univet Vettorista, kiitos heille taas kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti