perjantai 15. toukokuuta 2015

Pentuvuorokausi

Tämä aika on varmasti pennunkasvatuksen raskainta aikaa, minulta toivottiin pientä kertomusta mitä meillä oikein tapahtuu. Jaoin vuorokauden tunteihin ja yritin vähän laittaa ylös mihin aika kuluu.

Klo  Pentujen punnitus, kaikkien painot ovat nousseet tulokset kirjataan ylös vihkoon. Taigalla kova homma puhdistaa pennus, koska olen mennyt niitä lääpimään. Taigan nisien tarkastus, että kaiki on kunnossa, sillä nisät ovat khtuullisen kovassa käytössä, aina joku venyttää niitä ja lussuttaa maitoa. Pennut mönkivät jkaiseen pentulaatikon koloon ja ryömivät Taigan selän taakse ja peiton alle. Kasvattajan väsyneet silmät tarkkailevat kaiken aikaa , että kaikki kuusi ovat näkyvisssä.
Klo  Pyykkinpesu kone saa puuhansa valmiiksi , koneen tyhjennys ja kuivausrummun täyttö ja uudet pyykit koneeseen. Pyykit peseytyvät kohtuullisen kauan koska on kysymys verisestä pyykistä, sillä Taiga vuotaa vielä jonkin verran. Kun aiot poistua laatikon reunalta soitat aina KePon hätiin jotta uskallat lähteä muihin hommiin, vaikka pesukone onkin lähellä niin myös emokoiran liikket ovat nopeat jos päättää lähteä katsomaan minne mamma lähti.
 Klo  Taiga haluaa lähteä ulos pissalle, pennut kerätään pienempään laatikkoon odottamaan kunnes Taiga tulee takaisin. KePo lähtee uloilutamaan Taigan ja sillä aikaa puhdistan pentulaatikon javaihdan puhtaat alustat ja pyykkiä tulee lisää. Taiga saapuu sisälle ja hämmentää pennut hereille, jotka olisivat juuri rauhoittuneet nukkumaan pikku laatikkon. Taiga lähtee suihkuun ja pyykkiä tulee lisää Taiga saapuu takaisin ja asettuu pentujen kanssa laatikkoon ja pennut mönkivät kaikkialle.
KePo hoitaa asunnon puolella isot koirat ja kissat, jotka kyllä tietävät missä mamma on mutta eivät voi ymmärtää miksi eivät vielä pääse katsoman pentuja. Taiga tarvitsee oman rauhansa ollakseen stressaamatta. KePo on tehnyt minulle kaksi leipää iltapalaksi IHANAA.
Klo  Taigalla on kuuna ja lämpö on vieläkin koholla. KePo tulee vahtimaan pentuja ja menen antamaan ruuat isoille koirille ja valmistelemaan aamuruuat valmiiksi. Annan Pilvelle allergialääkkeen.
 Klo Mitataan taigan  lämpö ja lukemat ovat aika korkeat (huolestutaa). Taiga syö kuitenkin hyvin ja juo vielä piimääkin. Pesukone on saanut työnsä valmiiksi ja seuraavat pyykit koneeseen ja kuivuriin.
Klo  Laitoinleluja pentulaatikkoon pennut kiipeilevät lelujen päälle ja Taiga nukkuu ja pennut mönkii ja syö. Katselen toisella silmällä jääkiekkoa, TV pätkii honon sään johdosta.
Klo  Taiga ulkoilee, koska peti on likaantunut Taiga menee pesulle ja vaihdan puhtaat aluset  - lisää pyykkiä. Käyn äkkiä iltapesulla ja päästän KePon nukkumaan.
KLo  Juon energiajuomaa (pahaa) muuten alkaa silmä painua kiinni. Pennut mönkii Taiga nukkuuu, pesukone jauhaa ja kuivausrumpu kuivaa. Selailen nettiä puhelimesta ja vastailen sähköposteihin. Tarkastelen Taigan nisä kaikki näyttää olevan kunnossa. Leikkaan karvoja pois nisien ympäriltä koska ne ovat ihan takussa "leipomisesta".
 Klo  TV ohjelmat yhä tylsempiä, Taiga nukkuu pennut mönkii ja syö, väsyttää, otan lisää energiajuomaa. Taiga herää puhdistamaan pentuja ja haluaa ulos. Pennut kerätään toiseen laatikkoon ja Taiga lähtee ulos menee itse pissalle ja palaa märkänä tassut ravassa sisälle, Taiga menee pesulle.
Klo  TV kuva häviää ja onneksi ohjelmatkin loppuvat yritän lukea, mutta se väsyttää joten otan muutaman taukojumppaliikeen ja seuraan pentujen mönkimistä, ne nukkuvat päällekkäin ja vierekkäin.
Tässä muutamia tapahtumia pentulaatikon reunalta ja nämä toistuvat uudestaan ja uudestaan . Hetkeäkään en vaihtaisi pois vaan jokainen minuutti on kallisarvoinen ja saa olla kiitollinen että pennut ovat terveitä ja elinvoimaisia mönkijöitä. Tuossa muutamia tapahtumia pentulaatikon reunalta. Yön hiljaisina hetkinä ei ole kauniimpaa ääntä kuin pentujen tuhina ja pieni imemisen ääni kun maito siirtuu Taigasta pentujen pikkumasuihin. Sitä yrittää tehdä kaikkensa että pennut saisivat hyvän alun elämälleen.
Taigan lämpö on laskenut normaaleiin lukemiin ja vuotokin on huomattavasti vähentynyt. Vuotoa oli runsaasti johtuen siitä, että kaksi istukaa ei matkustanut ulos pennun mukana vaan poistuu sitten kehosta omia aikojaan.

Vihreä poika lepäilee äipän tassulla

Veljeikset lepäilee Taigan jalkojen välissä ja tuossa kuvisa voi nähdä kuinka Taigan karvat ovat värjäytyneet ja olenkin leikannut pois kaiken mahdollisen, jotta baktereilla olisi huonot kasvualustat.

Taiga on ollut tänään selkeästi pirteämpi ja päättikin kokeilla uutta imetysasentoa ja yksi rohkelikko se kiipesi sitten  maidon perässä ja taas jatkui lussutus.
 Ja niimpä taas valmistautuu pikkuperhe ensi yöhön. Olo on itsellänikin pirteä sain nukutuksi parituntia ja se piristää kummasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti