keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Normi rytmi

Päivärytmi on alkanut asettua paikoilleen herätys on aamulla klo 05:30. Silloin päästetään isot koirat ulkoilemaan ja jaetaan isoille koirille aamuruoka (Pilvi lasketaan isoihin koiriin). Sen jälkeen valmistetaan pennuille aamuruoka, velliä, nappulaa ja jauhelihaa. Ruoka tarjotaan lämpöisenä, sillä pieni pentu ei ymmärrä, että ruoka voisi olla muuta kuin lämmintä, Siis noin klo 06:00 sitten alkaa kiinteän ruuan syönti kupeista minun valvovan silmän alla, niin että jokainen varmasti saa oman osansa, eikä kaveri varasta ruokaa.  Tämä osuus kestää noin puoli tuntia ja sitten tulee Taiga imettämään pennut. Sillä aikaa kun Taiga imettää siivotaan pentulaatikon toinen puoli ja laitetaan pyykkikone hyrräämään ja otetaan kuivausrummusta kuivat pyykit pois. Kun Taiga on hommansa hoitanut niin Taiga lähtee asunnon puolelle ja minä siivoan pentuhuoneen toisen puolen. Pennut rytyvät nukkumaan vatsat pulleina ja klo on noin 7. 
 
Taas on lapset saaneet maitoa


En ole mikään maitonaama

Sitten on minun ja aamupalan vuoro. Jos luoja suo niin aamupalan jälkeen menemme vielä Taigan ja Pilven kanssa tunniksi nukkumaan. Noin klo 8:30 herätys ja pyykit pois koneesta ja uudet tilalle. Asunnon pintapuolista siistimistä yön jäjiltä  10 kg hiekkaa pois lattioilta. Kanat päästetään ulkoilemaan. Klo 9:30 aloitetaan vellinkeitto ja valmistellaan taas pentujen seuraava ruoka. Klo 10 aloitetaan taas ruokailu ja sen jälkeen Taiga saapuu imettämään pentuja. Vaihdetaan pentulaatikossa kastuneet / likaantuneet alustat puhtaisiin ja leikitään pentujen kanssa kunnes pennut nukahtavat.  Klo lähestyy puolta päivää ja aloitetaan isojen koirien ulkoiluosuus. Myös Taiga ja  Pilvi käyvät ulkoilemassa. Pesukoneeseen vaihdetaan uudet pyykit ja entiset kuivamaan. Syödään pari voileipää ja sitten aloitetaan seuraavan ruuan valmistus. Klo 14 syödään taas pentulaatikossa ja vaihdetaan likaantuneet peitot pois ja puhdasta tilalle. Leikitään pentujen kanssa ja otetaan kuvia kun touavat pentulaatikossa tai jos sää sallii lähdetään ulkoilemaan Sen jälkeen onkin sitten isojen koirien ruokailun vuoro ja jokaiselle laitetaan oma kupillinen ruokaa ja ruoka tarjoillaan ulos. Tarkitetaan, että koirilla on raikasta vettä saatavana. Aloitetaan ruuan valmistus perheelle jos ollaan aikataulussa, jos ei olla ohitetaan tämä vaihe ja siirrytään seuraavaan vaiheeseen eli valmistetaan pennuille klo 18  ruoka  ja pentulaatikossa syödään ja vaihdetaan alustat ja vaihdetaan pyykit pesukoneeseen.  Leikitään pentujen  kanssa pentulaatikossa ja katsotaan samalla toisella silmälä TV:n sarjoja. Seuraavana seuraa isojen koirien puhdistus jos ovat raparoopeja kun tulevat sisälle ja annetaan isoille iltaherkut, kun rauhottuvat kukin omille paikoilleen, laitetaan aamuruoka valmiiksi siis luut ja lihat sulamaan.
Mamma mä olen täällä kukkuu

Minä en tule minä istun tässä

Minä syön tämän peiton

Uintiharjoitukset menossa
 Tässä välissä yritän ehtiä kirjoittamaan blogin. Pudistetaan ruokakupit perusteellisesti huomista käyttöä varten. Harjataan  ainakin pari koiraa ja leikataan kynnet. Ja sitten valmistetaankin pentujen seuraava ruoka joka on klo 22 . Pennut nauttivat ruokansa ja minä puhdistan pentulaatikon ja laitan pyykkiä koneeseen. Imetyksen jälkeen Taiga saa hiltaherkun ja käy nauttimaan sitä pentulaatikon ulkopuolelle. Minä puhdistan ruokakupit varmistan, että velliä on aamuksi ja nappuloita likoamassa. Ruokin kissat ja täytän koirien vesikupit. Klo on noin 23:30 kun laitan vaahtomuovipatjan pentulaatikon viereen ja vedän peiton korviin ja nukahdan heräteäkseni klo 02 ruokkimaan pentuja tai oikeastaan tämä on helppoa sillä Taiga hoitaa koko homman.  Laitan kuivia peittoja entisten päälle ja pennut nukahtavat ja valot sammuvat n. klo 02:30 ja kaikki alkaa alusta klo 05:30
Kuka herätti

Unten mailla

Painia norsun kanssa

Älä kuvaa mä en tykkää

Anna mun olla

Irrota heti mun hännästä

Poikapainit
 Joka päivä on myös listalla toteutumattomia suunnitelmia, mutta ne eivät ole tärkeitä niitä voi aina siirtää. Pentuaika on niin lyhyt että ei henno jättää siitä yhtään hetkeä nauttimatta. Ensimmäiset kolmen kilon ylityksetkin on painoissa saavutettu, eli pennut kasvavat hyvää vauhtia, pojat edellä ja tytöt perässä. Voi olla, että huomenna olisi nimetkin jo lapsilla valmiina, mutta en 100 varmasti vielä lupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti