tiistai 17. toukokuuta 2016

Koulutusta tarjolla

Nyt olisi kaksi hauskaa kurssia tarjolla. Ensimmäisenä näyttelykoulutusta pennuille ja aloittelijoille. Kurssi vedetään koiralähtöisesti ja välillä pidetään hauskaa opiskelun lomassa. Toisena kurssina on sitten virikkeistämiskurssi, jollla opitetaan virikkeistämään koiraa ruualla, hajuilla ja aktivoinnilla. Koirahan tarvitsee tekemistä mikä on sille lajityypillistä.


Mitä virikkeistäminen on? Virikkeistäminen on koiran synnynnäisten lajityypillisten tarpeiden tyydyttämistä. Tämä lisää koiran henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Koiran lajityypilliset tarpeet ovat - seurallisuus - kaivaminen - haistelu / jäljestäminen - ja ruoka/pureskelu.

Mitä hyötyä sinulle on tästä kaikesta? Koirasi stressi vähenee, koirasi saa käyttää aivoja, nenää ja kokea onnistumisen riemua. Koiran ja omistajan suhde vahvistuu ja kummallakin on kivaa. Koiran itsetunto paranee onnistumisen myötä. Tällä tavalla koira saa oikeanlaista tekemistä ja ongelmakäyttäytymistä ei synny. Lapset ovat usein erittäin hyviä keksimään näitä virikkeitä koiralle, tässä "lapsityövoiman" käyttö on sallittua. Tervetuloa kurssille.
Meillä kävi tänään ihana vieras, niin toki Tarjakin on ihana, mutta suloisista suloisin on tuo ihana Reno. Olipas poika kasvanut kovasti sellainen "heinäsirkka" pitkäkoipi.
Reno

Voi noita silmiä ne ovat niin syvän ruskeat.
Tänään minut yllätettiin todella mukavalla tavalla. Kiitokset Johanna aivan ihania lahjoja.
Ihana lahjakori

Aivan liikaa pienestä avusta. Mutta ihania asioita sain, korissa on vielä herkkuja niin koirille kuin ihmisillekkin. Kirjoissa aivan upeita kuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti