maanantai 30. tammikuuta 2017

Pitääkö olla huolissaan?

Pitääköhän olla huolissaan kun talvisäällä koira tulee sisälle rapaa tippuen siis todella kuin olisi likakaivosta kaivettu. Ja se haju se oli myös sanoin kuvaamaton. Jouduin pesemään kiran kaksi kertaa ennenkuin tuo haju ja mönjä koirasta irtosi. Kukapas muu se tämän yllätyksen järjesti kuin Keela. Pimeässä emme enää pystyneet paikallistamaan mistä kummasta tuo koira oli tuon mönjän itseensä saanut, jouduin pesemään jopa kuonon harjalla kun oli niin paksussa haisevassa aineessa. No keelaa ei paljon haitannut pesupuuhat seisoi vain tyytyväisenä kun kuurasin. Nyt tuoksuu hyvälle.
BB on ainakin sitä mieltä että hän ei itseään sotke.
 Toisena asiana kysyisin pitääkö olla huolissaan, kun alkaa ärsyttää kun lukee palstaa missä käsitellään koiria. Henkilö kertoo, että koiralla on eroahdistusta muuton takia uudessa paikassa. Ja hupsista hetkessä kolmekymmentä asiantuntijaa antaa neuvoja toinen toistaan mystisiempiä. Voi koira parkaa joka joutuu noiden kaikkien kokeilujen uhriksi, välillä kapalossa ja välillä häkissä, luita, jäädytettyjä maitopurkkeja, nameja pitkin lattioita, aktiiviliikuntaa rauhallista oloa, ongelmakoirakouluttajaa, yksinoloharjoituksia, tiukemmat kotisäännöt, koirakaveri, odota pari vuotta rauhoittu ja otappa yhteyttä kasvattajaan. Ja kaikki tämä halvalla kalliiksi ei saa tulla, onneksi FB:ssä kaiken saa ilmaiseksi. Miettiköhän kukaan ennen muuttoa miten koira totutetaan uuteen asuntoon ja miten uusi asunto tehdään miellyttäväksi paikaksi.
 Ei pitäisi antaa itsensä ärsyyntyä asioista mitkä eivät minulle kuulu, mutta kun aina miettii asioita koiran kannalta ja sitä miten kaikelta tuolta olisi voitu välttyä jos asioita olisi selvitetty ennen kuin ongelmat alkavat. Koira kun on tunteva elävä olento jolla on omat tarpeensa ja pelkonsa.
Siinä on pienen koiran turvallista nukahtaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti