perjantai 10. helmikuuta 2017

¨Koulutusta

Pitkästä aikaa olen ilmoittautunut kursille ja aiheena on seuraava asia.Teksti kopioitu kouluttajan sivuilta  (Koirataito Kaisa Hilska)

Koiran hallinta koiran mielestä uhkaavissa tilanteissa


Kun koira kokee uhkaa vieraasta ihmisestä tai eläimestä, se siirtyy helposti puolustuskannalle tai haluaa paeta tilanteesta. Sujuva hallinta näissä hetkissä vaatii hyvää luottamusta koiran ja ohjaajan välillä, ennakointikykyä, perustaitoja ja turvallisuusvastuuta ihmisellä. Mitä terävämpi, puolustushaluisempi tai epävarmempi koira on, sitä tärkeämpää on ohjaajan osata reagoida oikein. Kurssin aikana käydään läpi ensin teoriassa mitä hyvä hallinta ja yhteistyö koiran kanssa pitää sisällään, ja harjoitellaan kullekin koirakolle soveltuvalla vaikeustasolla selviytymään jännittävistä tilanteesta siten, että mahdollinen uhka purkautuu koirankin mielessä, se kokee ohjaajan vastanneen tilanteen hoidosta ja oppii tarkkailemaan ja lähestymään luvalla jännittävää kohdetta. Tavoitteena on vahvistaa uteliaisuutta oppien ja tutkien, ei uhkaillen ja ärhennellen.
 Tänään teoriaouudessa kesksteltiin mm. siitä että turvallisuusvastuussa ihmisen vastuu on kertoa miten koira siirtyy äärimmäisestä tunnetilasta helpompaan tunnetilaan. Taistelusta kommunikointiin - koirantapakasvatusta. Tärkeintä on siis ohjata koiraa ennakoivasti niin että sen ei tarvitse koskaan mennä äärinmäisyyksiin. Ensi kerralla sitten siirrymme käytäntöön ja sitä odotan todella mielenkiinnolla.
Illan viettoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti