lauantai 15. huhtikuuta 2017

Meidän pentumainen lankalauantai

 Lauantai valkeni pakkasamuna -4 astetta ja meillä oli takoitus viettää grillijuhlia. Kukkaset oivkoivat varsiaan ja odottivat auringon ensisäteitä. Ja niinpäivä  alkoi tänään klo 05:15, silloin ryhdyin paistamaan piirakoita ja tekemään täytekakkua sekä salaatteja jne. meille oli tulossa vieraita joita niin kovasti odotettiin.
Koiratkin vaistosivat että ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua, sillä aina oli portilla joku päivystämässä. Vihdoin kaikki alkoi olla valmista ja aurinkokin paistoi ja kaikki näytti olevan valmiina.
Aina kannattaa kokeilla jotain ensimmäisen kerran juuri silloin kun vieraita on tulossa vai oliko se niin?

Kukkakaalipaistokset makkaralla ja ilman.

Vahinko, että kukaan ei ollut keksinyt vetsen ja haarukan lämmittimiä sillä niin olivat kylmä nuo aterimet että meinasi veitsi ja haaraukka jääty kiinni kämmeneen.

Tässä vaiheessa vielä uskoin, että kyllä se aurinko lämmittää.

Äitini tekemät noita-akat vartioivat grillikatosta.

Joko ne vieraat kohta tulloo?

kaikki ihan valmiina

meiltä löytyi kattava valikoima mukeja missä jokaisessa oli eläinaiheinen kuva ja ne tietenkin otettiin käyttöön.


Tee se itse pöytä kokoa oma annoksesi.

Grillimesarin grillistä löytyi makkara herkkuja, kanaherkkuja ja juustoherkkuja.

Ensimmäinen vieras saapuu. Vega tutkailee maisemia.

Marja-Liisa oli valmistanut ihanan pääsiäisyllätyksen ja me saimme jälkkäriksi täytettyjä suklaamunia ne olivat todella herkullisia.

Kiitos Marja-Liisa

Vegalle tuli nais seuraa sisko Lumo saapui.

Ja sitten saapui Hehku neiti.

Nyt alkoi pihapiirissä pienet tassut tömistä

Pennuilla alkoi olla hauskaa ja yhtään kertaa ei kukaan ärissyt tai menettänyt malttiaan mikä on aivan uskomatonta kuinka kauniisti pennut leikkivät.

Kun kaikki olivat päässeet perille kävi kasvattajan komento, että metsään oli lähdettävä ei siinä auttanut maamme laulukaan.

Mukaan pääsivät myös äippä Taiga ja puolisisko Keela.

Tässä kasvattaja on juuri ohjeistanut kaikki pitämään oman koiransa hallinnassa ja hyvin sujuu. Ihanaa pentutouhua.
Tarinassa on paljon jatkoa joten seuraava osa tulee huomenna siinä kerrotaan mitä siellä metsässä oikein tapahtui. Nyt laitetaan tähän muutama kuva Loimun pääsiäisen vietosta, sillä Loimullakin on ollut jännä päivä.
Pääsiäiskokolla

Loimu

Mielenkiintoista

Kaislikossa suhisee

Minäkö tipu?

Pohjanmaan pääsiäisperinteitä on ollut lasten piiskaaminen pitkäperjantaina Jeesuksen kärsimysten muistoksi. Uskottiin, että kotieläimet ovat pitkäperjantain ja lankalauantain illan aikana alttiina pahalle. Toisaalta tuolloin harjoitettiin nimenomaan tätä uskomusta vahvistavia menoja, kuten esimerkiksi leikattiin eläimistä karvoja ja nahanpaloja. Trulleina toimivat yhteisöstä syrjäytyneet naiset, jotka näin ilmaisivat naapureitaan kohtaan tuntemaansa kateutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti