sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

SartDog-testi

 Olipas todella mielenkiintoinen testipäivä Taigalla SmartDog testissä. Testi kesti 1,5 h ja testissä testattiin mm. koiran ongelmanratkaisukykyä, ihmisen eleiden lukemista, muistia ja keskittymiskykyä.Yhteensä 441 koiraa on vuoden aikana käynyt SmartDOG testeissä, tämä on aivan mieletön määrä! Koirat jakaantuvat yhteensä 97 rotuun. Tai nyt voidaan jo sanoa että 98 rotuun koska tänään testissä kävi kaksi ensimmäistä leonberginkoiraa. Testaajana toimii Katriina Tiira FT, biologi, ja eläinten käyttäytymistutkija. Katriina Tiiralla on lähes 20v kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa.
Koirat ovat parempia lukemaan ihmisen eleitä kuin esim. susi ja simpanssi. Koiran on helpompi oppia lukemaan käsien eleitä kuin esim. jalkojen. Iällä ei ole tässä asiassa merkitystä. Mielenkiintoista on että itsehillintä on periytyvä ominaisuus ja tämä osio oli Taigalla tosi hyvä. Myös avunpyyntäminen ihmiseltä on periytyvä ominaiuus.
Naksutin koulutus on tällä hetkellä yksi tehokkaimmista koulutusmuodoista, mutta uuttakin on tulossa, nimittäin Do as I do - koulutusmenetelmä joka perustuu koiran sosiaaliseen oppimiseen , menetelmän on kehittänyt 
 Claudia Fugazza (PhD, University of Budapest). Ensimmäinen seminaari aiheesta pidetään Heurekassa Vantaalla 8-9.4 jossa luennoitsijana toimiia juuri menetelmän kehittäjä. Menetelmän taustalla on vankka tieteellinen tutkimus. (http://www.koirakouluvisio.com/claudia-fugazza-do-as-i-do.html)
Mä en koskaan saa tarpeeksi näistä koiristani ja seuraavat testipaikat onkin jo varattu ja nyt  myös Pilvi tulee pääsemään testiin. Sitten laietaan tähän Lumolta tullutta postia.
Lumo

Kaunis prinsessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti