keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kesämietteitä

Nyt ja kun kesäiset päivät ja lämpötilat saapuvat iloksemme niin huomioikaa koirien osalta, että turkki päällä lenkkeily on kuumaa puuhaa. Ajoittakaa lenkit päivän viileimpiin ajanjaksoihin ja tarvittaessa lyhentäkää. Raikasta vettä menee nyt enemmän ja sitä onkin syytä olla aina tarjolla. Lämpöhalvauksen oireita ovat nopea ja äänekäs hengitys, voimakas läähätys ja korkea syke. Koira voi käytökseltään olla levoton, uupunut tai poissaoleva ja horjua. Lisäksi se saattaa kuolata voimakkaasti, oksennella ja ripuloida, ja sen limakalvot muuttuvat kirkkaanpunaisiksi.Lämpöhalvaus voi johtaa nopeastikin shokkiin, jolloin koira voi menettää tajuntansa. Lämpöhalvausta siis voidaan ehkäistä, oikea-aikaisella lenkkeilyllä ja sillä että kuumina päivinä koiraa viilennetään suihkuttamalla viileällä vedellä ainakin vatsan alus ja tassut ja koiralle annetaan mahdollisuus päästä aina varjoon halutessaan. Jokainen meistä varmasti muistaa että koiraa ei koskaan jätetä kesäkautena autoon odottamaan ei edes 5 minuutiksi. 
klo 8.30, ulkolämpötila 14*c varjossa = autossa 19*c
klo 9.30, ulkolämpötila 18*c varjossa = autossa 38*c
klo 10.30, ulkolämpötila 20*c puoliaurink. = autossa 47*c
klo 11.10, ulkolämpötila 20*c auringossa = autossa 57*c
klo 12.00, ulkolämpötila 23*c auringossa = autossa 62*c
klo 13.30, ulkolämpötila 22*c auringossa = autossa 85*c

 Ikkunan avaaminen autossa ei auta yhtään mitään vain ilma vaihtuu, mutta lämpötila pysyy ennallaan.
Koirat tarvitsevat myös oman jäätelönsä helteillä ja sen valmistat näppärästi, tyhjään viili- tai jogurttipurkkiin. Purkkiin lihaa, tai nameja tai ihan mitä tahansa koiran herkkua ja sitten purkki pakkaseen ja näin valmistuu koiran jäätelöherkku.
Viilipurkkiin nameja ja vettä päälle ja pakastimeen
Netistä lainattu ihana jäätelökuva

Herkuiksi sopivat myös kurkun- tai porkkanan palat, lähes kaikki mistä koira tykkää. Myös jauheliha veden joukossa on koirasta huisin hyvää.
Rudolf, hyttyset ja kesä
 
Komea Rudolf


Aivan ihana kuva Rudolfista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti