keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Eläinten päivä 4.10



Susiperhe toimii yhteistyössä ja pitää hyvää huolta toisistaan. Sillä aikaa kun susivanhemmat hankkivat perheelle ravintoa, vanhemmat sisarukset toimivat pikkupentujen lastenvahteina. Kuvat: Holly Kuchera/shutterstock.com
Eläinten viikko alkoi tänään kansainvälisen Eläinten päivän merkeissä. Suomessa vietetään Eläinten viikkoa 4.–10.10. Eläinten viikko on SEYn vuonna 1959 aloittama eläinten hyvinvoinnin teemaviikko.
SEY haluaa tämän vuoden Eläinten viikolla kiinnittää huomiota erityisesti luonnoneläinten hyvään kohteluun. Luonnoneläimiä vahingoittuu jatkuvasti muun muassa liikenteen, roskaamisen ja ihmisen ymmärtämättömyyden seurauksena.
Monissa laeissa ja muissa säädöksissä käsitellään luonnonvaraisia eläimiä. Joskus samansuuntaisia määräyksiä löytyy eri laeista. Esimerkiksi sekä metsästys- että eläinsuojelulakiin on kirjattu jokaisen kansalaisen velvoite pyrkiä auttamaan sairasta, vahingoittunutta tai muusta syystä avun tarpeessa olevaa luonnonvaraista eläintä.
Eläinsuojelulaki (247/1996) koskee kaikkia eläimiä riippumatta siitä, lukeutuuko eläinyksilö lemmikkeihin, tuotantoeläimiin vai luonnonvaraisiin eläimiin. Eläinsuojelulain yleisluontoiset kohdat, kuten eläinten lopettamista koskevat vaatimukset, koskevat siis myös luonnoneläimiä.
Lisäksi eläinsuojelulaissa on kielletty luonnonvaraisten lintujen ja nisäkkäiden ottaminen elätettäväksi. Tarpeellisen ja tilapäisen sairaanhoidon antaminen eläimelle on sallittu, mutta eläinsuojelulaki edellyttää tällöinkin, että eläin vapautetaan, kun sen voidaan olettaa selviytyvän luonnossa omin avuin. Jollei eläintä saada hoidettua vapautusta edellyttävään kuntoon, se on joko lopetettava tai sille on etsittävä paikka jostakin eläintarhasta.
 Pidetään huolta luonnosta, luonnonvaraisista eläimistä ja tietenkin omista lemmikeistämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti