sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Elämää

Kivilläkin on oma paikkansa meidän elämässämme, osa niistä on seurannut mukanani jo 60 vuotta. Äitini aina kertoi, että heti kun olen liikkeelle päässyt ovat taskut täyttyneet kivistä ja kädet voikukista ja muista kukkasista, mutta voi kukat olivat ehdoton suosikkini ja kaikki vaatteeni olivatkin täynnä pieniä mustia rinkuloita.
Kiviä minulla riittää, olisikohan sisällä 6 laatikollista ja ulkokivet on sitten ihan erikseen ja nyt sisäkivet ovat käyneet suihkussa ja ne ovat niin kauniita.
Tänään ohjelmassa on ollut myös koirien pokaalien puhdistusta ja kuparipannujen kiillotusta, sitten myös joulukuusi koristaa olohuonetta ja tuo ihanaa tuoksuaan. Koirat ovat tänäänkin osallistuneet kaikkeen tekemiseen parhaansa mukaan.
 Kissat yllättivät minut tänään täysin tai oikeastaan sellaiset kissat kuin emäntä. Itse tykkään etsiä ja löytää joululahjat jo ennen joulua ja niin tekivät kissatkin. Ihmettelin mitä kummaa kaikki kolme kissaa tekevät olohuoneen pöydällä kun tontut vain kaatuilivat, no olin jättänyt kissojen joululahjat eilen siihen pöydälle odottamaan paketointia ja hups kun ovi oli aamulla auki niin kissat päättivät nauttia lahjoistaan hieman etukäteen, oli siinä kissanminttua ja hiiriä sikin sokin kun kissat onnellisina kierivät niiden päällä.
 Huomenna sitten saapuu meidän jouluvieraamme äitini ja kaikki on valmista vastaanottamaan hänet. Pentuhuone on muutettu äidin yksiöksi, missä äiti saa omaa rauhaa myös niin halutessaan ja ainakin siellä on rauhallista nukkua, eikäs ellaista hulapaloota kuin meillä asunnon puolella.
 Olisipa hienoa jos tämä kuvissa näkyvä talvi tulisi takaisin se vasta toisi jouluilmettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti