keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Saalis

Joskus lenkillä koirasi löytää sen hienon saaliin, eli jonkun kuolleen eläimen raadon. Koiralle ei ole merkitystä vaikka raato olisi jo mätänemispisteessä. Monesti on hyvin vaikeaa saada koira luovuttamaan kyseistä saalista omistajallen.
 Saalis on koiralle arvokas resurssi. Koirat suhtautuvat saaliiseensa eri tavalla. Osa koirista tuo sen haisevan raadon sinulle ja pudottaa sen eteesi ja odottaa kiitoksia. Koirasta näkee sen ylpeyden ja toki siitä pitää sinunkin olla ylpeä.
 Toiset taas jäävät vartioimaan saalistaan eivätkä halua poistua sen luota omistajan kutsuista huolimatta. Nämä koirat omistaja joutuu usein "raahaamaan" pois saaliin luota.
 Kolmas laji onkin sitten se haasteellisin, eli osa koirista  näkee saaliin suurena herkkuna ja pyrkii mahdollisimman nopeasti syömään sen ja poistuu saaliin kanssa mahdollisimman kauaksi omistajasta. Tässä koira on sitä mieltä paetessaan omistan kiinniotto yrityksiä, että saalis kuuluu voittajalle ja sitä ei vapaaehtoisesti tule luovuttaa.
 Ihmiselle moiset herkut aiheuttaisivat ruokamyrkytyksen, mutta koirilla on erikoisentsyymejä ja -bakteereita jotka pilkkovat kaikkea ruuaksi kelpaavaa, toki koirakin voi joskus tulla huonovointiseksi jos nautittua tuli kovin mädännyttä ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti