torstai 15. helmikuuta 2018

Huoli on suuri

Huoli on aina kova kun karvainen perheenjäsen sairastuu ja varsinkin jos sairaus on sellainen että vaihtoehtoja on monia ja kysymys ei ole mistään korvatulehduksesta. Kasvattajankaan ei ole helppo kuulla kasvattinsa sairaudesta puhumattakaan miltä se tuntuu koiran omistajista. Vaikka kasvattaja on kuinka yrittänyt valita sellaisen yhdistelmän, mistä syntyisi terveitä rodunomaisia leonberginkoiria niin aina tulee yllätyksiä. Belunan Sirius Säde on saanut epileptisiä oireita ja nyt jatkotutkimuksia tehdään Eläinlääkäriasema Aistissa. Tällä hetkellä Siri voi hyvin, mutta syy kohtauksiin selvitetään. Minulla on omistajan lupa kertoa Sirin tilanteesta.
Leonberginkoirillakin esiintyy paljon erilaisia sairauksia, omilla koirillani on ollut seuraavia vakavia sairauksia, entropium (silmäripset kääntyvät silmään päin), luusyöpä, spondyloosi, keuhkosyöpä, nisäkasvain, märkäkohtu, nivelrikko, hammaspuutos, kilpirauhasen vajaatoiminta, suolitukos, aivokasvain (keskari)
Tällä hetkellä koiria tutkitaan paljon ja se tietenkin myös löydetään enemmän kaikenlaisia sairauksia. On myös paljon erilaisia testejä millä sairauksia voidaan testata, mutta ei se tee asioista yhtään helpompia.
 On minulla ollut täysin terveitäkin leonberginkoira tai on tällä hetkelläkin, kuten Milana joka ei koskaan sairastanut yhtään mitään ja eli  lähes 9 vuotiaaksi. Lotta on myöskin ollut terve koira ja täytttää juuri 10,5 vuotta, toki tällä hetkellä vanhuus alkaa näkyä, mutta sitä ei voi katsoa sairaudeksi. Taiga ja Tosca sekä Keela ovat myös olleet terveitä, tosin ovat vielä nuoria koiria joten ei tiedä mitä on odotettavissa.
 Kaikesta on selvitty ja selvitään vastaisuudessakin tuli mitä tuli.
 Koirat ovat meille todella rakkaita perheenjäseniä ja teemme niiden eteen kaiken mahdollisen, kasvattajan velvollisuus on olla myös kasvattiensa tukena silloinkin kun heillä on vaikeaa.
 Vaikka jokainen kokee vaikeita hetkiä koiran sairastaessa ja tuntuu että sydän pakahtuu kun ei voi karvakaveria auttaa tai ei tiedä mikä toista vaivaa niin sellaiset hetket jolloin kaikki on hyvin ovat kultaakin arvokkaampia.
 Tässä Nuka kuuntelee iltasatua, joka on nimeltään Voimalla seitsemän pöllön, on kuulemma Nukan lempikirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti